NA KTOREJ RUKE SA NOSÍ ZÁSNUBNÝ PRSTEŇ?

Váhate, na ktorý prst navliecť zásnubný prsteň alebo obrúčku? Nie ste si istí, ako je to so zásnubným prsteňom po svadbe? Už si s tým nemusíte lámať hlavu. Tento krátky článok vám povie všetko o tom, kde správne prstene nosiť.

 

Prsteň a zasnúbenie

A je to tu! Tá chvíľa, kedy vyslovíte snáď tú najdôležitejšiu otázku vo svojom živote: „Vezmeš si ma?“ A tie tri krátke slová budú znamenať tiež: Si moja životná láska. Len s tebou chcem kráčať na spoločnej ceste životom. Budeme tu jeden pre druhého a spolu zvládneme všetko. Potom sa dočkáte tej vytúženej odpovede: „ÁNO.“ K dokonalosti okamihu chýba jediné – navliecť Vami tak starostlivo vybraný zásnubný prsteň.

Ale počkať, na ktorý prst? Ach, áno. Na ľavý prstenník. Nie je vám jasné, prečo? Má to čo robiť so zvykmi a históriou. Ľavá ruka je bližšie k srdcu a prstenník napríklad už v starej Číne symbolizoval životného partnera a oddanosť k nemu. Až teda budete počuť ÁNO, smelo nasmerujte zásnubný prsteň na prstenník ľavej ruky.

 

Prstene pri obrade a po svadbe

Počas svadby je to s prsteňmi jednoduché, partneri si ich vzájomne navlečú na prstenník ľavej ruky.

Ale ako je to zásnubným prsteňom? Zvyčajné sú štyri riešenia:

  1. Zásnubný prsteň už nenosiť (uznajte ale sami, nie je to škoda? 🙂 )
  2. Nosiť zásnubný prsteň na inom prste ľavej ruky, najčastejšie prostredníka. V tomto prípade zvážte možnosť úpravy veľkosti prsteňa, aby bolo jeho nosenie pohodlné.
  3. Nosiť zásnubný prsteň na prste pravej ruky, najčastejšie prstenníku.
  4. Nosiť zásnubný prsteň aj obrpčku na prstenníku ľavej ruky. Pokiaľ sa prikláňate k tejto možnosti, je dobré na to myslieť pri výbere zásnubného prsteňa, pretože obrúčky so zásnubným prsteňom by k sebe mali ladiť.

Obrúčky aj zásnubné prstene pre Vás vytvoríme presne podľa Vašich prianí. Vybrať si môžete zo širokej škály modelov, ktoré náš majster zlatník vyráb z bieleho, žltého a ružového zlata aj ich kombinácií.

Inšpirujte sa našou širokou ponukou zásnubných prsteňov. TIP: Na ktorej ruke sa nosí obrúčka?